DISZ-ART

 

Díszítőfestés - Restaurálás: +36 30 9211-550

DISZ-ART restaurátor, diszítőfestő

DISZ-ART BT.

 

 

 

 

 

Kérje ingyenes árajánlatunkat!

Restaurálás:

Restaurálásról azóta lehet beszélni , mióta emberi műalkotások,alkotások születnek. Az ókorban már karbantartották tisztították a kultikus szobrokat, tárgyakat. A régi művek iránti érdeklődés azonban igazán csak a reneszánsz idején jelentkezett. Kerestek, találtak régi művészeti alkotásokat, csodálták azokat. A restaurálás konzerváló-helyreállító gyakorlata meglehetősen nehezen alakult ki. A restaurátorok sokáig elzártan, titokban dolgoztak, eljárásaikról, módszereikről többnyire nem számoltak be. Csak a 18. században kezdett lassan megjelenni a törekvés, hogy a restaurálást az alkotás szolgálatába állítsák. Olyan módszereket kerestek, kísérleteztek ki, amelyekkel az elöregedés, szállítás stb. okozta károkat helyre tudják állítani. A restaurálás menetébe fokozatosan vonták be a különböző természettudományokat. A restaurálás folyamata két jól elkülönített részre osztódott: a konzerválásra és az esztétikai helyreállításra. A két fázis közül a konzerválást tartják fontosabbnak: a műtárgyat előbb a pusztulástól, a további romlástól kell megvédeni, és csak ezután következhet a tisztítás és kiegészítés (bár a két rész nem mindig válik el ilyen élesen, és néha még a sorrend is fordul kicsit). a restaurátor szakma folyamatos fejlődésben van, tudományos eredmények folyamatosan gazdagítják.

Diszítőfestés:

A díszítőfestő új és felújításra váró vagy műemléki védettség alatt álló épületekben díszítőfestő munkálatokat végez Stílus- és eljáráshű rekonstrukciós feladatokat old meg, műemlékvédelmi szakember, estaurátor, képző- és iparművész, illetve tervező építész szakmai irányításával Vizuális, rajzi és szakmai képzettsége alkalmassá teszi, hogy megfelelő szakmai színvonalon elkészítsen külső- és belső téri, hagyományos és modern díszítőfestéseket A díszítőfestészet műfajában részt vesz a technikai előkészítés, megszervezésének az anyagszükséglet felmérésének munkálataiban Alapos szakmai, művészettörténeti ismeretekkel rendelkezik,

Aranyozás:

Az aranyozás és a díszítés emberemlékezet óta rokon mesterségnek számított, ma joggal tart igényt a hagyományos alkalmazott művészet megnevezésre, melyek gyökerei az ókorba nyúlnak vissza. Napjainkban ezt az iparművészeti ágat leggyakrabban a kulturális műemlékek restaurálása során alkalmazzák, de a történelmi technológiai módszerei időről időre felbukkannak a modern építészetben, és alkalmazzák azokat a modern művészetekben is. Az aranyozás technikáira a sokszínűsége a jellemző.A legelterjedtebb, legkeresettebb aranyozási technika a fényaranyozás és mellette a matt aranyozás, amely szintén lehet csillogóan fényes. Aranyozás anyaga lehet valódi 23 karátos laparany, ezüst vagy slagmetal arany ill. ezüst színű.A különbféle aranyozásokat patinázással öregbíteni, antikolni lehet.